CHET TILLARINI O‘RGANISHDA TO‘SIQ BO‘LADIGAN MUAMMOLAR VA ULARGA YECHIMLAR - Nosirova Xurshida Komil qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada chet tillarini o‘rganish jarayonida uchraydigan asosiy  muammolar  va  ularni  bartaraf  etish  yo‘llari  tahlil  qilingan.  Bugungi globallashuv  davrida  chet  tillarini  bilish  shaxsning  raqobatbardoshligini  oshiruvchi muhim omil hisoblanadi. Biroq o‘quvchilar va talabalarning til o‘rganish jarayonida psixologik to‘siqlar, motivatsiya  yetishmasligi, o‘quv metodikasining samarasizligi, nutq  amaliyotining  kamligi  kabi  muammolarga  duch  kelishi  kuzatiladi.  Maqolada ushbu  to‘siqlarni  bartaraf  etish  uchun  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar, kommunikativ yondashuv, interaktiv metodlar va raqamli platformalardan foydalanish zarurligi  ta’kidlanadi.  Shuningdek,  o‘quvchilarning  shaxsiy  qiziqishini  oshirish, madaniy  kontekstni  hisobga  olish  ham  samaradorlikni  ta’minlashda  muhim ahamiyatga  ega  ekani  qayd  etiladi.  Tadqiqot  natijalari  chet  tili  o‘qitish  jarayonini takomillashtirish  va  o‘quvchilarda  barqaror  kommunikativ  kompetensiyani shakllantirishga xizmat qiladi.