IQTISODIYOTNI LIBERALLASHTIRISH SHAROITIDA MOLIYAVIY REJALASHTIRISHNING AHAMIYATI - Berdiqulov J.R; NORMURODOVA ZUHRA ORZIMUROD QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O’zbekistonda  iqtisodiyotni  liberallashtirish sharoitida  moliyaviy  rejalashtirishning  ahamiyati  ko’rib  chiqiladi,  uning makroiqtisodiy barqarorlik va rivojlanishni ta’minlashdagi roli chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek,  tadqiqotda  to‘rt  yillik  yalpi  ichki  mahsulotning  o’sishi,  inflyatsiya, byudjet taqchilligi, davlat qarzi va to’g’ridan-to’g’ri xorijiy investitsiyalar oqimi kabi asosiy  makroiqtisodiy  ko’rsatkichlar  tahlil  qilingan  bo’lib,  ushbu  tahlil  orqali moliyaviy barqarorlik dinamikasi va islohotlar natijalari ko‘rsatib berilgan.