OʻQUVCHILARNING EKOLOGIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA PEDAGOGLARNING AHAMIYATI - Maxmudova Sevara Arslon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  oʻquvchilarda  ekologik  madaniyatni shakllantirishning  ahamiyati,  atrof  muhitni  asrash  borasida  tadqiqotchilarning  fikr-mulohazalari, ekologiyani asrash borasida pedagoglarning o‘rni, ekologik madaniyat orqali  sog‘lom  muhitni  yaratish,  rivojlanish,  ekologik  madaniy  qadriyatlar, insonlarning tabiatga nisbatan xulq-atvorining tabiiy o‘zgarishi qay tartibda bajarish lozimligi haqida batafsil yoritilgan.