MAKTABGACHA TA’LIMDA O‘YIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Hojixonova Soliyajon Sardor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tizimida  o‘yin texnologiyalaridan  foydalanishning  pedagogik  asoslari  yoritilgan.  O‘yin  faoliyati orqali bolalarning ijtimoiylashuvi, tafakkuri, nutqi, tasavvuri va ijodkorlik qobiliyatlari rivojlanishiga  erishish  yo‘llari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maqolada  o‘yin texnologiyalarining  zamonaviy  turlari,  ularni  ta’lim  jarayoniga  integratsiya  qilish bosqichlari  va  pedagogik  yondashuvlar  misollar  bilan  bayon  etilgan.  Tadqiqot natijalari o‘yin texnologiyalarining ta’lim sifatiga ta’sirini amaliy jihatdan isbotlaydi.