MAKTABGACHA TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH: STRATEGIK YONDASHUVLAR, INNOVATSIYALAR VA ISTIQBOLLAR - G.Maxsudova,; S.Xoldarova, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  maktabgacha  ta’lim  tizimida  raqamli texnologiyalardan  foydalanishning  strategik  yondashuvlari,  innovatsion  usullari  va kelajakdagi istiqbollarini chuqur tahlil etadi. Hozirgi raqamli transformatsiya davrida, ayniqsa,  pandemiya  ortidan  kelgan  o‘zgarishlar  va  sun’iy  intellektning  rivojlanishi sharoitida,  maktabgacha  yoshdagi  bolalarning  ta’lim  jarayonini  raqamlashtirish masalasi dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada strategik yondashuvlar amaliy, tahliliy  va  qiyosiy  jihatlari  batafsil  yoritilgan  bo‘lib,  xalqaro  tajribalar  bilan O‘zbekistonning  milliy  ta’lim  tizimini  solishtirish  orqali  yangi  takliflar  ishlab chiqilgan. Asosiy qismda raqamli texnologiyalarning bolalarning kognitiv, hissiy va ijtimoiy  rivojlanishiga  ta’siri,  shuningdek,  pedagoglarning  tayyorgarligi  va infratuzilma muammolari tahlil etiladi. Xulosada raqamli ta’limning kelajakdagi o‘rni va  O‘zbekiston  uchun  strategik  tavsiyalar  keltirilgan.  Maqola  ta’lim  sohasi mutaxassislari,  pedagoglar  va  siyosatchilar  uchun  qimmatli  manba  bo‘lib  xizmat qiladi.