XALQINI MA’RIFATLI QILISH UCHUN JONINI FIDO QILGAN ABDULHAMID SULAYMON O‘G‘LI CHO‘LPON - Raximov Xurshidbek Mansurbek o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada  millatparvar jadid Abdulhamid Sulaymon o‘g‘li Cho‘lponning xalqi va millati oldidagi o‘chmas xizmatlari hamda XIX asr ohiri XX asr boshlaridagi Turkiston hayoti haqida gap boradi. Abstract:  This article discusses the indelible services of the new nationalist Abdulhamid Sulayman oglu Cholpon to his people and nation, as well as the life of Turkestan in the late 19th and early 20th centuries.