MAHMUDXO‘JA BEHBUDIY ASARLARINING YOSHLAR INTELEKTUAL SALOHIYATI VA AXLOQIY TARBIYASINI OSHIRISHDAGI O‘RNI - MADAMINOVA MOHINABONU MA’RUFJON QIZI, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  Mahmudxo‘ja  Behbudiy  asarlarining yoshlar ongini ilm-ma’rifatga yo‘naltirish, ularning intellektual salohiyatini oshirish va axloqiy  fazilatlarini  shakllantirishdagi  ahamiyati  tahlil  etiladi.  Maqolada  Behbudiy ijodining bugungi yoshlar tarbiyasida tutgan o‘rni yoritilgan.