QURGO‘OQCHILIKKA CHIDAMLI O‘SIMLIKLAR NAVLARINI YARATISH ISTIQBOLLARI - Jurayeva Xurmatoy Rafiqjonovna,; Isoqjonova Iroda Akramjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada qurg‘oqchilik sharoitida o‘simliklarning o‘sish va rivojlanish xususiyatlari  hamda  ularning  chidamliligini  oshirish  usullari  tahlil  qilingan. Tadqiqotda seleksiya, genetik muhandislik va agrotexnik yondashuvlar asosida yangi qurg‘oqchilikka  chidamli  navlar  yaratish  istiqbollari  ko‘rib  chiqilgan.  Olingan natijalarga  ko‘ra,  suv  resurslarining  kamayib  borayotgan  sharoitida  hosildorlikni barqaror saqlash uchun fiziologik moslashuv mexanizmlariga ega navlarni tanlash va biotexnologik usullarni qo‘llash eng samarali yo‘nalishlardan biri hisoblanadi.