QANDLI DIABETNING ASORATLARI VA ULARNI OLDINI OLISH YO‘LLARI - Sharipov Abdulaziz; Nurmirzaeva Ruxshona (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qandli diabet kasalligining asosiy sabablari, u bilan bog‘liq o‘tkir va surunkali  asoratlar  hamda  ularni  oldini  olish  choralari  tahlil qilinadi. Qandli diabet bugungi kunda eng keng tarqalgan surunkali kasalliklardan biri bo‘lib, asoratlar inson hayot sifatini keskin pasaytiradi. Maqolada ushbu asoratlarning oldini  olishda  sog‘lom  turmush  tarzi,  parhez,  dori  vositalarini  to‘g‘ri  qo‘llash  va muntazam tibbiy nazoratning ahamiyati yoritilgan.