BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA PEDAGOGIK FAOLIYATGA TAYYORLASHDA SOG‘LOM TURMUSH MADANIYATINI TARKIB TOPTIRISH - Nuraliyeva Mashxura; Rahmonova Shirin; Haydarov Sulaymon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  bo‘lajak  o‘qituvchilarni  pedagogik  faoliyatga tayyorlash  jarayonida  sog‘lom  turmush  madaniyatini  shakllantirishning  nazariy  va amaliy  jihatlari  tahlil  qilingan.  Sog‘lom  turmush  madaniyati  shaxsning  jismoniy, ma’naviy,  psixologik  va  ijtimoiy  salomatligini  ta’minlovchi  muhim  omil  sifatida yoritiladi. Maqolada sog‘lom turmush tarzining o‘qituvchi kasbiga ta’siri, talabalarda bu madaniyatni shakllantirish yo‘llari, ta’lim muassasalarining bu boradagi vazifalari keng tahlil etiladi.