ART-TERAPIYADA RANGNING AXAMIYATI - Maqsudova Nodira Alijonovna,; Alijanova Gulnora Rahimjanovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  art  terapiyada  ranglarning  inson  psixologik holatiga ta’siri va ularning terapevtik ahamiyati yoritilgan. Rang terapiyasi shaxsning ichki  kechinmalarini  ifoda  etish,  stressni  kamaytirish,  emotsional  muvozanatni tiklashda muhim vosita sifatida qaraladi. Tadqiqotda ranglarning psixologik ma’nolari, ularning  shaxsning  ruhiy  dunyosiga  ta’siri  hamda  rang  tanlash  orqali  ichki  his-tuyg‘ularni  ochib  berish  mexanizmlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  art  terapiya jarayonida  ranglar  yordamida  o‘zini  anglash,  ijodiy  fikrlash  va  o‘zaro  muloqotni rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola art terapiyada individual yondashuvni shakllantirish  hamda  ranglar  orqali  ruhiy  sog‘lomlikni  qo‘llab-quvvatlash  bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.