“AHOLIGA TIBBIY - IJTIMOIY YORDAMNI TASHKIL ETISHDA OLIB BORILAYOTGAN IZLANISHLAR TAHLILI” (ADABIYOTLAR SHARHI) - Abdumuratova Zarina Shokir qizi,; Dustova Gulzoda Komiljonovna., (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan tub ijtimoiy-iqtisodiy islohotlar tizimi mamlakatning barcha sohalarida, jumladan sog‘liqni saqlash tizimida  ham  zamonaviy  yondashuvlarni  joriy  etishni  taqozo  etmoqda.  Aholining salomatligi – har qanday jamiyat taraqqiyotining asosiy ko‘rsatkichlaridan biri sifatida davlat  siyosatining  ustuvor  yo‘nalishlaridan  biriga  aylangan.  Shu  munosabat  bilan aholiga ko‘rsatilayotgan tibbiy-ijtimoiy yordamni takomillashtirish, uni ilmiy asosda tashkil etish va samarali boshqarish dolzarb masalalardan hisoblanadi.