PROFESSIONAL SPORTCHILARNING OVQATLANISH MADANIYATI VA UNING NATIJAVIYLIKKA TA’SIRI - Burxonov Bahodir Hayotovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  professional  sportchilarning  ovqatlanish madaniyati,  ularning  ratsional  ovqatlanish  tizimi  hamda  bu  jarayonning  sport natijalariga  ta’siri  ilmiy  jihatdan  tahlil  etiladi. Ovqatlanish  madaniyati sportchining jismoniy  va  psixologik  holatini,  mashg‘ulot  samaradorligini,  tiklanish  jarayonlarini belgilovchi  muhim  omillardan  biri  sifatida  qaraladi.  Maqolada  shuningdek,  sport turlari bo‘yicha ovqatlanish xususiyatlari va ilmiy asoslangan tavsiyalar keltirilgan.