SPORT PSIXOLOGIYASI SOHASIDA QO‘LLANILAYOTGAN ZAMONAVIY METODLAR: CHET EL VA O‘ZBEKISTON TAJRIBASI TAHLILI - Burxonov Bahodir Hayotovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  sport  psixologiyasi  sohasida  qo‘llanilayotgan zamonaviy metodlar, ularning samaradorligi hamda chet el va O‘zbekiston tajribalari solishtirilib  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  sportchilarning  psixologik  tayyorgarligini oshirishda qo‘llaniladigan metodik yondashuvlar, motivatsion, kognitiv va emotsional nazorat  texnikalari  yoritilgan.  Maqola  yakunida  O‘zbekiston  sport  psixologiyasi tizimini rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.