ULUGʻBEK XAMDAMNING “MUVOZANAT” ASARIDA INSON RUHIYATI VA HAYOT FALSAFASI TASVIRI - Bobomurodova Dilafroʻz Nizom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur  maqolada  zamonaviy  oʻzbek  adabiyotining  yorqin  vakillaridan  biri Ulugʻbek Xamdamning “Muvozanat” romani tahlil qilinadi. Asarda inson ruhiy olami, jamiyatdagi adolat, muhabbat va vijdon masalalari falsafiy nuqtai nazardan yoritilgan. Muallif hayotda muvozanatni saqlash gʻoyasini asosiy mazmuniy yoʻnalish sifatida ilgari  suradi.  Maqolada  asarning  gʻoyaviy-badiiy  xususiyatlari,  qahramonlar  ichki kechinmalari va yozuvchining psixologik tahlil uslubi tahlil etilgan.