UMUMIY OVQATLANISH KORXONALARIDA BOSHQARUV JARAYONI VA SIFAT MENEJMENTINI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - KOMILOV ABBOSJON ISROILJON O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA   Mazkur  maqolada  umumiy  ovqatlanish  korxonalarida  boshqaruv  jarayonini samarali  tashkil  etish  va  sifat  menejmenti  tizimini  takomillashtirish  masalalari yoritilgan. Unda zamonaviy menejment yondashuvlari, raqamli texnologiyalarni joriy etish,  xizmat  ko‘rsatish  sifati  va  mijozlar  ehtiyojini  qondirish  darajasini  oshirish usullari tahlil qilingan.  Shuningdek, sifat menejmentining  xalqaro standartlari  (ISO 9001)ni  tatbiq  etishning  afzalliklari,  kadrlar  malakasini  oshirish  va  innovatsion boshqaruv  usullarini  joriy  etish  istiqbollari  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Tadqiqot  natijalari umumiy  ovqatlanish  sohasida  raqobatbardoshlikni  ta’minlash  va  barqaror rivojlanishga erishish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.