MYCOPLASMA PNEUMONIAЕ НИНГ РЕСПИРАТОР ТИЗИМ КАСАЛЛИКЛАРИДА ЭТИОЛОГИК АГЕНТ СИФАТИДАГИ РОЛИ - Очилова Севара.Санақуловна; Бўронова Саодат Ибрагимовна; Юсупова Гулсевар Сирожиддин қизи Tошкент давлат тиббиёт университети; Лутфуллаева Эланора Рустамовна (TADQIQOTLAR, 2025)
Ушбу мақолада оҳирги 10 йил ичида юқори нафас йўллари касалликларида Mycoplasma  pneumoniaе  нинг  этиологик  роли,  учраш  даражасиси,  клиникаси, иммунитети,  ҳамда  замонавий  диагностика  усуллари  ва  даволаш  чора-тадбирлари тўғрисидаги адабиётлар тахлили хавола этилган. M. pneumoniaе атипик пневмониянинг 25%, ўткир респиратор касалликларнинг 10-16% ташкил қилмоқда.