TOPOLOGIYADA METRIK VA TOPOLOGIC FAZOLAR TALQINI - Sevara Saliyeva Ma’mirbek qizi; Ganiyeva Malika Murodjon qizi; Matqurbonova Moxichexra Anvarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada metrik fazolar, va metrikaga oid asosiy tushunchalar, ularning matematik xossalari hamda topologik fazolar ham yoritilgan. Ishda  metrika, ochiq va yopiq  to‘plamlar,  shar,  sfera,  fundamental  ketma-ketlik  va  to‘la  metrik  fazo tushunchalari  izchil  ravishda  ta’riflanadi.  Shuningdek,  Yevklid  fazosi  va  uzluksiz funksiyalar fazosi misolida metrik fazolarning amaliy qo‘llanilishi ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola topologik va metrik fazolarning umumiylik jihatlarini o‘rganish orqali ularning matematik tahlildagi o‘rnini ochib beradi