O’ZBEKISTON SSRDA QULOQLASHTIRISH VA KOLLEKTIVLASHTIRISH SIYOSATI. ULARNING SABAB VA OQIBATLARI - Bobojonova Zuxra Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annatatsiya.  Maqolada  O‘zbekistonda  amalga  oshirilgan  kollektivlashtirish siyosati  va  uning  oqibatlari  yoritilgan.  Arxiv  manbalari  asosida  quloq  xo‘jaliklari egalari  ta’qib  qilinishi,  surgunlar  va  kolxozlardan  chiqarish  jarayonlari  ko‘rib chiqilgan.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  jamoalashtirish  siyosati  ijtimoiy  tenglikni maqsad  qilgan  bo‘lsa-da,  amalda  ocharchilik,  majburiy  ko‘chirish  va  iqtisodiy inqirozga olib kelganligi analiz qilinadi.