HAQIQATNING NARXI: IBSENNING “YOVVOYI O’RDAK” DRAMASIDA INSON FOJIASI - Abdullayeva Mashhura Jo’rabekovna; Abdullayeva Mashhura Jo’rabekovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Henrik Ibsenning “Yovvoyi o‘rdak” dramasi asosida insoniy vijdon, yolg‘on va haqiqat o‘rtasidagi ichki kurash masalasi tahlil qilinadi. Muallif Gregers va Xjalmar obrazlari misolida inson ruhiyatidagi halollik, aldov va o‘zini oqlashga bo‘lgan ichki ehtiyojni yoritadi. Asarda oila, sadoqat, o‘tgan hayotdagi gunoh va insonning o‘zini anglash jarayoni markaziy o‘rin tutadi.