RYUNOSUKE AKUTAGAVANING '' AFSUNGARLIK MO'JIZALARI''ASARI TAHLILI - Nizomiddinova Shirina Azamatovna,; Usarova Laylo Ibragimovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  afsungarlik  san’ati  va  inson  hirsining  o‘zaro bog‘liqligi, shuningdek, ma’naviy yetuklikka erishishda ruhiy tozalikning o‘rni tahlil qilinadi. Asarda qahramonning boylik va qudratga bo‘lgan hirs tufayli afsungarlik sirlarini  noto‘g‘ri  maqsadda  qo‘llashi,  natijada  esa  ma’naviy  inqirozga  uchrashi yoritiladi. Muallif insonning ichki dunyosini ochib berish orqali “haqiqiy sehr – bu o‘z nafsini yengish san’atidir” degan g‘oyani ilgari suradi.