ILK O’RTA ASRLAR FAN VA MADANIYAT RIVOJI - Amandullayeva Gulnigor (TADQIQOTLAR, 2025)
Anatosiya Ushbu  maqolada,  ilk  o’rta  asrlar  davrida  ta’lim,  fanlarning  o’qitilishi  va madaniyat haqida so’z boradi. Bu davrda Sharq va G’arb olimlari ilm-fan, adabiyot, me’morchilik,  san’at  va  falsafa  sohalarida  muhim  yutuqlarga  erishdilar.  Ayniqsa, islom  olamida  tibbiyot,  matematika,  astronomiya  va  geografiya  sohalarida  buyuk kashfiyotlar  qilindi.  Bu  ilmiy  va  madaniy  meros  keyingi  davr  sivilizatsiyasining shakllanishiga katta ta’sir ko’rsatdi.