O‘QUVCHI-YOSHLARNING SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHDA 5 TASHABBUS O‘YINLARINING ROLI - Namozova Nargiza Husniddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchi  yoshlar  o‘rtasida  sog‘lom  turmush tarzini  shakllantirishda  Prezidentimiz  ilgari  surgan  “Besh  muhim  tashabbus”ning ahamiyati  va  ayniqsa,  5-tashabbus  –  jismoniy  tarbiya  va  sport  yo‘nalishidagi o‘yinlarning  roli  yoritilgan.  Tadqiqotda  sport  o‘yinlarining  o‘quvchilarda  jismoniy faollikni  oshirish,  sog‘lom  hayot  ko‘nikmalarini  shakllantirish,  jamoada  ishlash madaniyati va irodaviy sifatlarni rivojlantirishdagi ta’siri tahlil qilinadi.