UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA ERTALABGI BADAN TARBIYANI TASHKILLASHTIRISH - Namozova Nargiza Husniddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:    Mazkur  maqolada  umumta’lim  maktablarida  ertalabgi  badan tarbiyani  tashkil  etish  jarayoni,  uning  o‘quvchilar  salomatligi  va  jismoniy rivojlanishiga ta’siri, shuningdek, pedagogik hamda tashkiliy jihatlari tahlil qilinadi. Ertalabgi  badan  tarbiya  mashg‘ulotlarining  samaradorligini  oshirish  uchun  ilmiy asoslangan yondashuvlar, yosh xususiyatlariga mos  mashqlar tizimi va  motivatsion muhit yaratish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ertalabgi badan tarbiya o‘quvchilarda kunlik faoliyatga tayyorgarlikni kuchaytiradi, darslarda diqqatni jamlash, aqliy faollik va intizomni oshiradi. Maqolada o‘qituvchi va jismoniy tarbiya rahbarlarining metodik kompetensiyasi muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan.