EDGAR ALLAN POENING “MORG KO‘CHASIDAGI QOTILLIK” ASARI TAHLILI - Ahmadova Rohila Nodirjon qizi; Usarova Laylo Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Edgar Allan Poening “Morg ko‘chasidagi qotillik” asari tahlil qilinib, unda detektiv  janrning shakllanishi, syujet qurilishi, obrazlar  tizimi hamda yozuvchining badiiy mahorati yoritilgan. Asar orqali muallif inson tafakkurining kuchi va mantiqiy fikrlashning ahamiyatini ochib beradi.