YUY XUANING “YASHAMOQ” ROMANIDA HAYOT O‘LIM TAQDIR MUAMMOSINING BADIIY TALQINI - MARDONOVA MADINA IKROMOVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA   U  Xuaning  “Yashamoq”  romani  inson  hayotining  murakkabligi,  o‘limning muqarrarligi va taqdirning shafqatsiz sinovlari haqida chuqur falsafiy va badiiy talqin beradi. Asarda oddiy insonning fojeali hayoti orqali jamiyatdagi ijtimoiy tengsizlik, urush va iqtisodiy inqiroz davrida kechgan qismat tasvirlanadi. Muallif hayot va o‘lim o‘rtasidagi  nozik  chegarani  tasvirlashda  realistik  va  lirizm  uyg‘unligini  qo‘llagan. Romandagi  voqealar  o‘quvchini  hayotning  har  lahzasini  qadrlash,  sabr  va  matonat bilan yashashga undaydi.