O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI QUROLLI KUCHLAR DAVLAT MUZEYI: TARIX, MA’NAVIYAT VA VATANPARVARLIK MASKANI - Fayziyeva O'gilbegim (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  Qurolli  Kuchlar Davlat muzeyining tashkil etilish tarixi, uning asosiy vazifalari, ekspozitsiyalari, yosh avlod  tarbiyasidagi  o‘rni  va  jamiyat  hayotidagi  ahamiyati  ilmiy-nazariy  yondashuv asosida yoritiladi. Muzeyning harbiy-tarixiy xotirani saqlash, vatanparvarlik tuyg‘usini mustahkamlash va ta’limiy-ma’rifiy faoliyatini tahlil qilishga e’tibor qaratiladi.