TOMADURGADIK QISHLOGʻI TARIXI HAQIDA MULOHAZALAR - I.M.Xaydarov; Raximboyeva.N (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xorazm viloyati Xonqa tumani Tomadurgadik qishlog’ida  va  shu  qishloqda  joylashgan  Toma  mahallasi  tarixi  haqida  so’z yuritiladi.Mazkur  maqolada  qishloq  tarixidan  tashqari  uning  urf-odatlari,ob-havosi, udumlari,qishloq  ahlining  turmush  tarzi  bilan  ham  tanishasiz.Ushbu  maqola Tomadurgadik qishlog’i haqidagi ma’lumotlar bilan qiziquvchi har qanday insonlarga manfaatli bo’lishi mumkin.