GLOBALLASHUV JARAVONIDA SHASIY HAYOT DAXLSIZLIGINING KONSTITUTSIVAVIY-HUQUQIY ASOSLARI - Baxromov Behruz Alisherovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  XXI  asr  insoniyat  taraqqiyotining  yangi  bosqichi  -  raqamli globallashuv davri deb hisoblanmoqda. Bunday globallashuv sharoitida ma'lumot olish va tarqatish erkinligidan ommaviy foydalanish natijasida ma'lum bir shaxsning o'ziga tegishli  bo'lgan  axborotlarni  olib  uning  o'ziga  qarshi  foydalanish  kabi  salbiy tendensiyalar  dolzarb  ahamiyatga  ega  bo'lmoqda.  Shu  bois  davlatlarning konstitutsiyaviy tizimida shaxsga doir ma’lumotlar daxlsizligini ta’minlash masalasi hayotiy  zaruratga  aylandi.  Ushbu  maqolada  shaxsiy  ma’lumotlar  daxlsizligining konstitutsiyaviy-huquqiy asoslari hamda nazariy jihatlari, uni qo’llash bilan bog’liq munosabatlarning  aktualligi  shuningdek,  xalqaro  qonunchilik  bilan  milliy qonunchilikdagi o’xshashliklar va kamchiliklar qiyosiy tahlil qilinadi.