XORIJIY DAVLATLARDA POLITSIYA ORGANLARINING JAMOAT TARTIBINI SAQLASH BO‘YICHA IJOBIY TAJRIBASI VA UNI AMALIYOTGA TADBIQ ETISH MASALALARI - Mavlonov Asqarjon Ne’matovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada,  xorijiy  davlatlar  AQSH,  Yaponiya  va Yevropaning ba’zi davlatlaridagi politsiya organlarining jamoat tartibini saqlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Xorijiy davlatlar ijobiy tajribasini O‘zbekistonning Ichki ishlar organlari faoliyatiga tadbiq etish masalasi. Shuningdek, Ichki ishlar organlarini jamoat tartibini  saqlashda  boshqa  idoralar  bilan  hamkorlik,  axborot  almashish  va  jamoat politsiyasi (community policing), mahalliy politsiya postlari (Yaponiyadagi "koban" tizimi)  va  jinoyatlarni  oldini  olishdagi  profilaktik  yondashuvlar  misolida  ularning samaradorligi  o‘rganiladi.  O‘zbekistonda  Ichki  ishlar  organlari  tizimini takomillashtirishda ushbu tajribalardan qanday foydalanish mumkinligi xususida taklif va tavsiyalar beriladi.