JAMOAT XAVFSIZLIGINI JANGOVAR TA’MINLASHDA IJTIMOIY- IQTISODIY VA SIYOSIY INSTITUTLARNING VAZIFALARI TAHLILI - Xazratqulov Jasur Panjiyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  jamoat  xavfsizligini  jangovar  ta’minlash jarayonida ijtimoiy-iqtisodiy  va  siyosiy institutlarning  o‘rni  hamda ularning asosiy vazifalari  tahlil  qilingan.  Xavfsizlikni  ta’minlashda  iqtisodiy  barqarorlik,  ijtimoiy himoya, ta’lim tizimi, huquqiy me’yorlar, siyosiy boshqaruv va xalqaro hamkorlikning o‘zaro  bog‘liqligi  ilmiy  asosda  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  zamonaviy  xavfsizlik siyosatida ushbu institutlarning o‘zaro hamkorlik mexanizmlari va ularning jamiyat barqarorligiga ta’siri yoritilgan.