XRISTIANLIK DINI UNING VUJUDGA KELISHI VA TARIXI - Amandullayeva Gulnigor, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada, Xristianlik — dunyodagi eng yirik monoteistik dinlardan biri bo‘lib, milodiy I asrda Falastin hududida Iso Masihning ta’limotiga asoslanib vujudga kelgan.  Din  nafaqat  Rim  imperiyasi  va  undan  tashqariga  ham  keng  tarqaldi. Xristianlikning asosiy g‘oyasi — insoniyatni najotga yetkazuvchi Iso Masihga bo‘lgan ishonchdir. U tarix davomida Yevropa, Amerika va boshqa mintaqalarda madaniyat, san’at va falsafaning shakllanishiga katta ta’sir ko‘rsatgan.