“RAQAMLI ODOB: AXBOROT MADANIYATI ORQALI ZAMONAVIY INSON QIYOFASINI SHAKLLANTIRISH” - Abdupattaev Hasanboy,; Abdurahmonova Nafisaxon Jabborali qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  raqamli  asrda  axborot  madaniyatining  inson hayotidagi  o‘rni,  axborot  bilan  ishlash  madaniyati  va  raqamli  odobning  jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati yoritilgan. Axborot madaniyati inson tafakkuri, ma’naviyati va  ijtimoiy  mas’uliyatini  shakllantirishda  muhim  omil  sifatida  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  maqolada  yosh  avlodda  raqamli  madaniyatni  rivojlantirish,  axborot oqimida tanqidiy fikrlash va axloqiy qadriyatlarni saqlab qolishning zaruriyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan.