ICHKI ISHLAR XODIMLARINING EMOTSIONAL BARQARORLIGINI SAQLASHDA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKNING ROLI - Tolibov Umidjon To‘lqin o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  ichki  ishlar  xodimlarining  emotsional  barqarorligini saqlashda psixologik tayyorgarlikning ahamiyati, ularning kasbiy faoliyati davomida duch keladigan stress va hissiy zo‘riqish holatlarini yengish usullari tahlil qilingan. Ichki  ishlar  tizimi  xodimlari  insonlar  bilan  bevosita  ishlaydigan,  og‘ir,  xavfli, psixologik bosim ostidagi kasb egalari hisoblanadi. Shu sababli ularning emotsional holati, ruhiy bardoshliligi va irodaviy tayyorgarligi jamiyat xavfsizligi uchun muhim omil  sanaladi.  Ichki  ishlar  xodimlarida  uchraydigan  stress  manbalari,  ularni kamaytirishning samarali mexanizmlari tahlil qilindi.