“AXBOROT OLAMIDA MATEMATIK TAFAKKUR: MEDIADA UNING O’RNI“ - Abdupattaev Hasanboy,; Xayitmatova Xulkaroy Abdulatif qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada media va matematika o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinib,  matematikaning  mediasavodxonlikdagi  roli  va  ahamiyati  yoritilgan.  Media kontentini  tushunish  va  tahlil  qilishda  statistik  ma’lumotlar,  raqamlar  va diagrammalarni mantiqan talqin qilish kabi matematik ko‘nikmalar muhim ahamiyat kasb  etadi.  Shuningdek,  matematika  yordamida  axborotni  tanqidiy  baholash  va manipulyatsiyalardan  himoyalanish  imkoniyati  oshadi,  bu  esa  foydalanuvchilarda mediasavodxonlik darajasini samarali rivojlantirishga xizmat qiladi.