CHIZIQLI ALGEBRANING ASOSIY NAZARIYASI VA UNING AMALIY AHAMIYATI - Qahramonova Farangiz Baxtiyorjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada chiziqli algebra fanining asosiy tushunchalari, uning  nazariy  asoslari  va  amaliy  ahamiyati  yoritilgan.  Vektor  fazolari,  matritsalar, determinantlar va chiziqli tenglamalar sistemasini yechish usullari haqida ma’lumot beriladi.  Shuningdek,  chiziqli  algebraning  informatika,  iqtisodiyot  va  texnika sohalaridagi  qo‘llanilishiga  ham  e’tibor  qaratiladi.  Maqolada  asosiy  tushunchalar soddalashtirilgan, ammo ilmiy uslubda izohlangan.