JUDO SPORTINING RIVOJLANISHI VA AHAMIYATI - Sinagatulina Navruzabonu, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  judo  sportining  kelib  chiqishi,  rivojlanish  bosqichlari, O‘zbekistonda bu sport turining shakllanishi, yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati hamda sog‘lom  turmush  tarzini  qaror  toptirishdagi  o‘rni  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan. Maqolada  2024–2025-yillarda  judo  bo‘yicha  O‘zbekiston  sportchilari  erishgan natijalar,  xalqaro  aloqalar,  davlat  tomonidan  sport  infratuzilmasini  rivojlantirish bo‘yicha olib borilayotgan islohotlar, hamda judo sportining zamonaviy jamiyatdagi pedagogik, ijtimoiy va ma’naviy roli yoritilgan.