ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING IQTISODIY MEXANIZMLARI - Ergasheva Dildora Atavullo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga ta’sir etuvchi  iqtisodiy  mexanizmlar,  ularning  mohiyati,  tarkibiy  tuzilishi  hamda amaliyotdagi ahamiyati keng yoritilgan. Bozor iqtisodiyoti sharoitida ishlab chiqarish samaradorligini  oshirish  korxonalar  uchun  muhim  strategik  yo‘nalish  hisoblanadi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalarni joriy etish, resurslardan oqilona foydalanish, mehnat unumdorligini oshirish va boshqaruv tizimini takomillashtirish orqali iqtisodiy natijalarni yaxshilashning samarali yo‘llari tahlil qilinadi.