BOLALARNING IJTIMOIYLASHUVIDA OILANING IJTIMOIY MUHIT SIFATIDAGI O‘RNI - Samatova Nigora Davlataliyevna; Hamraboyeva Sevinch (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  oila  bolalarning  ijtimoiylashuvi  jarayonida asosiy  ijtimoiy  muhit  sifatida  tahlil  qilinadi.  Oilaviy  muhitning  bolaning  xarakteri, ijtimoiy  ko‘nikmalari  va  o‘z-o‘zini  boshqarish  qobiliyatini  shakllantirishdagi  roli ta’kidlanadi. Shuningdek, sog‘lom va qo‘llab-quvvatlovchi oila muhitining bolaning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishi uchun muhimligi haqida so‘z yuritiladi. Matn oilaning bolalar tarbiyasidagi ijtimoiy ahamiyatini yoritadi.