OILAVIY MUHITNING O‘ZINI-O‘ZI BOSHQARISHGA TA’SIRI - Samatova Nigora Davlataliyevna,; Namuratova Madinabonu Ulug‘bek qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  oilaviy  muhitning  insonning  o‘z-o‘zini boshqarish qobiliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Oila ichidagi iliq va qo‘llab-quvvatlovchi muhitning shaxsiy intizom va hissiyotlarni boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirishda muhimligi  ta’kidlanadi.  Shuningdek,  oiladagi nizolar va stressli  vaziyatlarning o‘z-o‘zini boshqarishga salbiy ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Matnda sog‘lom oilaviy muhit yaratish  va  uni  mustahkamlash  orqali  insonning  shaxsiy  va  ijtimoiy  hayotdagi muvaffaqiyati ta’minlanishi ko‘rsatib o‘tiladi.