YURAK — HAYOT FALSAFASINING MARKAZI - Mamajonov Temurbek Akmaljon oʻgʻli,; Ergashbayev Shahbozbek, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yurak  inson  hayoti  va  ma’naviy  dunyosining markaziy timsoli sifatida falsafiy tahlil qilinadi. Yurak nafaqat biologik organ sifatida, balki insonning ichki olami, his-tuyg‘ulari, e’tiqodi va ruhiy pokligining ramzi sifatida talqin  etiladi.  Maqolada  Sharq  falsafasi,  xususan,  tasavvuf  ta’limotidagi  “yurak” konsepsiyasi  hamda  zamonaviy  falsafiy  yondashuvlar  o‘rtasidagi  uyg‘unlik  tahlil qilinadi. Shuningdek, yurakning inson ma’naviy kamolotidagi o‘rni, muhabbat, rahm-shafqat va insonparvarlik kabi yuksak qadriyatlar bilan bog‘liqligi yoritiladi. Tadqiqot natijalari  yurakni  nafaqat  fiziologik,  balki  ma’naviy  va  aksiologik  markaz  sifatida anglash zarurligini ko‘rsatadi.