SURDOPEDAGOGIK TA’LIMDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Usmonova Shahnoza Shukurali qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  surdopedagogik  ta’lim  jarayonida  interfaol  metodlardan foydalanishning  ilmiy-nazariy  asoslari  va  amaliy  samaradorligi  tahlil  qilinadi. Eshitishida  nuqsoni  bo‘lgan  bolalar  bilan  olib  boriladigan  darslarda  interfaol yondashuvlar  —  “Aqliy  hujum”,  “Klaster”,  “Sinkveyn”,  “Insert”,  “Rol  o‘ynash”, “Bumerang”  kabi  metodlardan  foydalanish  o‘quvchilarning  tafakkuri,  nutqi  va ijtimoiy faolligini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada shuningdek, interfaol  metodlar  o‘quvchilarda  o‘z  fikrini  erkin  bayon  etish,  jamoada  ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish, eshitish kompensator mexanizmlarini faollashtirishdagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, interfaol metodlardan tizimli foydalanish  surdopedagogik  ta’limda  o‘quvchilarning  kommunikativ,  ijtimoiy  va kognitiv kompetensiyalarini sezilarli darajada oshiradi.