AYRIM TENGSIZLIKLAR HAQIDAGI TEOREMALARNING AJOYIB ISBOTI VA ULARNING AMALIYOTGA TADBIQI - Normurodova Nilufar; Ibrаgimоvа Dilshоdа Аnvаr qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu mavzuda tengsizliklar tushunchasi, ularning turlari (chiziqli, kvadratik, irratsional va boshqalar), yechish usullari hamda grafik tasvirlash yo‘llari o‘rganiladi. Shuningdek, tengsizliklarning real hayotdagi qo‘llanilishi, matematik model yaratishdagi roli ham ko‘rib chiqiladi. Mavzu matematik mantiqni mustahkamlash va muammolarni tahlil qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.