ПОРТУЛАК ТАРКИБИДАГИ БИОЛОГИК МОДДАЛАРНИНГ ФИТОКИМЁВИЙ ТАҲЛИЛИ ВА УНИНГ ФОЙДАЛИ ЖИХАТЛАР. - Хасанова Г.Р; Маллаева Гулзода Бахромовна; Xalikulova Amina Qamariddinovna; Розикова Шахина Алишеровна (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннатация:Портулак(Portulaca oleracea) — халқ табобати ва замонавий тиббиётда кенг қўлланиладиган доривор ўсимликлардан бири ҳисобланади. Портулак— бир йиллик ширали ўсимлик, портулаклар оиласига мансуб. У ерга ёйилиб ўсадиган, гўштдек калин, сувга бой пўстлоқли поя ва баргларга эга. Гуллари майда, сариқ рангда бўлади.У табиатда, боғларда, дала ва томорқаларда худди бегона ўсимликдек ўсади, лекин доривор ва озиқавий қиймати жуда юқори.