SHART OPERATORLARIDAN FOYDALANIB REAL HAYOTIY VAZIYATLARNI MODELLASHTIRISH - Yusupov Mirsaidbek; Abdusattorova Mohigul Valijon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola shartli operatorlar yordamida haqiqiy hayotiy vaziyatlarni, xususan, imtihon natijalarini baholash jarayonini dasturiy modellashtirishni oʻz ichiga oladi. Python tilidagi “if-elif-else” tuzilmasi va Ob’ektga Yo‘naltirilgan Dasturlash (OOP) tamoyillari asosida qanday qilib qaror qabul qilish mantiqini tushunish mumkinligi tushuntiriladi. Maqolada, baholashni avtomatlashtirishni ko‘rsatish uchun oddiy, ammo amaliy dastur misoli keltirilgan. Kod parchalarining soddaligi shartlarni qo‘llash usulini aniq ko‘rsatib beradi. Ushbu ma’lumotlar dasturlashni endi o‘rganayotganlar hamda amaliy mashqlar izlayotganlar uchun foydali bo‘ladi.