OʻRTACHA KVADRATIK XATOLIK FUNKSIYASI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; Abdusattorova Mohigul (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya: O‘rtacha kvadratik xatolik funksiyasi model natijalarining aniqligini baholashda keng qo‘llaniladi. Ushbu funksiya real va prognoz qilingan qiymatlar o‘rtasidagi farqni kvadrat ko‘rinishda o‘lchaydi. MSE qiymati qanchalik kichik bo‘lsa, model shunchalik aniq hisoblanadi. Tadqiqotda ushbu ko‘rsatkichning amaliy qo‘llanilishi va afzalliklari yoritiladi.