SUN’IY NEYRON MODELLARI VA ULARNING TA’LIM TIZIMIDA QOʻLLANILISHI - Tojmamátov Isroil Nurmamatovich; Axmadaliyev Shuxratjon Xamdamjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anonatsiya( o’zbek tili) Ushbu maqolada sun’iy neyron modellarining nazariy asoslari va ularning ta’lim jarayonida qo‘llanilish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xususan, AI Education yo‘nalishida har bir o‘quvchi uchun “aqlli o‘qituvchi” yaratish konsepsiyasi, talaba bilim darajasini prognoz qiluvchi neyron modellar, o‘quv jarayonidagi xatolarni avtomatik aniqlash va shaxsga yo‘naltirilgan o‘qitish strategiyalarini shakllantirish bo‘yicha ilmiy yondashuvlar bayon etiladi. Taklif etilayotgan model o‘quvchining masalalar yechish tezligi, xatolari va vaqt sarfi asosida qiyin mavzularni aniqlaydi hamda individual ta’lim yo‘lini hosil qiladi.