BOLALARDA ALLERGIK KASALLIKLARNING KO’PAYISHI - Jo’rayeva Zebiniso Qahramon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANOTATSIYA: Ushbu maqolada bolalarda allergik kasalliklarning so‘nggi yillarda keskin ko‘payishi, uning asosiy sabablari va rivojlanish omillari yoritilgan. Tadqiqotda ekologik muhitning yomonlashuvi, oziq-ovqat tarkibidagi qo‘shimchalar, irsiy omillar va immun tizimining sustlashuvi kabi sabablar batafsil tahlil qilinadi. Maqola bolalarda allergiyaning oldini olish, erta aniqlash va profilaktika choralarining ahamiyatini ko‘rsatadi. Natijada mazkur muammo nafaqat tibbiy, balki ijtimoiy ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.