TALABA KURASHCHILARDA UZOQ MUDDATLI TAYYORGARLIKNI REJALASHTIRISH VA UNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH METODIKASI - QURBONOV FURQAT ILXAMOVICH (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada talaba kurashchilarda ko‘p yillik tayyorgarlik bosqichlarini rejalashtirishning nazariy va amaliy asoslari keng tahlil qilingan. Ko‘p yillik tayyorgarlik tizimida yuklamalar dinamikasi, texnik-taktik va funksional tayyorgarlikning integratsiyalangan modellari, individual traektoriyalar va monitoring usullari yoritilgan. Maqsad — talaba kurashchilarning jismoniy, psixofiziologik va texnik-taktik ko‘rsatkichlarini yildan-yilga oshirishni ta’minlaydigan samarali metodika ishlab chiqish. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim muassasalarida kurashchilarni tayyorlash, mashg‘ulot dasturlarini optimallashtirish va sport natijalarini prognoz qilishda qo‘llanilishi mumkin.