"HAMMING KODLARI YORDAMIDA MA’LUMOTLARNI UZATISHDA XATOLARNI ANIQLASH VA TUZATISH" - Halilov.M.M; Usmonov Islomjon Mirodil o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Hamming kodlari yordamida ma’lumotlarni uzatishda yuzaga keladigan xatolarni aniqlash va tuzatish usullari tahlil qilinadi. Hamming kodlari raqamli ma’lumotlarni himoya qilishda samarali bo‘lib, bitta xatoni aniqlash va tuzatish imkonini beradi. Tadqiqotda Hamming kodlarining ishlash prinsiplari, kodlash va dekodlash jarayonlari, shuningdek xatolarni aniqlash va tuzatish samaradorligi ko‘rib chiqiladi.